Site Hızınızı Arttıracak 3 Adım!

Web site hızını arttırmak, gerek arama motorları gerekse sitenizi ziyaret eden ziyaretçileriniz için oldukça önemlidir.
Web siteniz yavaş ve site hızı konusunda yavaş iseniz: İlk önce Google, Yandex ve Bing tarafından arama sonuçlarında arka sayfalara atılarak, sonuç sayfalarındaki tıklanma ihtimaliniz daha da düşecektir. Böylece de Arama motorlarından organik trafik alamayacaksınız ve ziyaretçi sayınızı arttıramayacaksınız…
Web sitelerinin dikkat etmeleri gerekenlerin başında;
- Görsel Boyutu,
- HTML, CSS ve Javascript kodlama yapısı,
- Ve Cache eklentisini kullanmak gibi özellikler yer almaktadır.
1- Görsellerinizi optimize ederek web sitenize yükleyin

Görsel Optimizasyonu – Site Hızı
Web sitenizdeki görselleri optimize ederek sayfa boyutunun ciddi bir bölümünü boyut olarak düşürmeniz mümkün. Ortalama bir görsel 3-4 MB olduğunda, sayfa yüklenme süresi (internet hızına bağlı olarak) sayfanın görsel harici diğer sorgularını da düşünürsek, yaklaşık 5-15 saniye arası sürmektedir.
Web sitenizdeki görsellerin boyutlarını optimize etmek, sayfa yüklenme süresini ciddi miktarda düşürebileceği gibi ilgili sayfanın arama motorlarında da üst sıralara çıkabileceği muhtemeldir.
2- CDN servisi kullanın
CDN Servisleri, ziyaretçilerin web sitenize girmeden önce kullandığınız CND ağı, sitenizdeki statik içerikleri kendi sunucularına kopyalar ve ziyaretçiye uygun lokasyondan gösterim yaparak içeriğin kullanıcıya daha hızlı iletilmesini sağlar.
Statik içerik olarak düşünüldüğünde; sayfa içeriğinin boyutuna göre değişebileceği gibi resim, video, ses gibi yüksek boyutlu içeriklerinizin, CDN servisleri sayesinde web siteniz üzerinden ne kadar büyük bir yükü alabileceğini hesap edebilirsiniz…
3- Sitenizdeki kullanılan kodlar anlaşılabilir olsun
Web sitenizde kullandığınız kodlama yapısı her ne olursa olsun basit bir dil ile yazılmış olmalıdır. Karmaşık bir yapıda kodlanan web sitesi hiçbir arama motoru botu tarafından anlaşımayacak ve botlar web siteniz hakkında negatif tutum içerisinde olacaktır. Bu durumda Web sitenizin kodlama yapısını düzeltmeniz, farklı bir alt yapıya taşımanız ve Sitemap dosyanızı tekrardan yapılandırmanız gerekebilmektedir.
Web Site Kodlarınızı Sıkıştırın (HTML, CSS ve Javascript)

Web Sitesi Kod Optimizasyonu Nasıl Yapılır? (Css, Html, Javascript)
Sıfırdan kodlanan bir web siteniz var ise de site hızını arttırmak için yapmanız gereken şetlerden birisi web sitenizdeki doslayarı sıkıştırmak olacaktır. Dosyaları sıkıştırmak, web sitenizin sorgularını ve boyutunu azaltarak web sitenizin daha hızlı açılmasında büyük bir etkendir. Web sitenizdeki kodları ve görselleri optimize etmek için Google’nin hız testi aracı olan Pagespeed insights sitesini kullanıp web sitesi analizi yapabilirsiniz.
Ayrıca…
Bir web sitesi ziyaretçisinin ise sayfanın 2-3 saniye aralığında yüklenmesini beklerken, 3 saniyeyi aşan sayfa yüklenmelerinde ziyaretçilerin ilgili sayfayı terk ettiği görülmektedir. Yeni açılan web siteleri hız konusunda dikkate alınaraktan ve SEO ayarları yapılarak tasarlanmalıdır.
Google açıklamalarına göre;
Kullanıcıların yüzde 40’ı, sayfanın tamamen yüklenmesi 3 saniyeyi aşınca siteyi terk ederken, yüzde 47’si ise girdikleri sayfanın 2 saniyeden daha kısa bir sürede yüklenmesini bekliyor.